Tuesday, 30 December 2008

Fotoapparat og spekulasjon, Stavanger

Stavanger begynner å bli en parodi på gamle dager. Kjedsomheten er overveldende, og jeg bruker nå ferien på å smuglese på pensum og begynne smått på noen oppgaver som skal leveres neste semester. Jeg fikk også fotoapparatet mitt fikset igår, og nå kan jeg ta bilder av min Stavanger tilværelse. Jeg knipset noen bilder av Egil, Jon og kjæresten hans, på en kafè nær Østervåg i byen. Egil er en gammel kamerat som jobber som journalist i The Daily Star i Beirut. Spennende mennesker. Det har begynt å dukke opp et knippe med fargerike kafeer i byen, preget av overdådige lokaler og dyre drikker.

Jeg liker det.

Jeg fant en sluttseddel igår. Datert 08-03-2005, sendt til meg fra FIRST Securities. Det er en melding om kjøp av Petrolia Drilling til kurs NOK 1,3. For meg er det også en morsom påminnelse om gamle spekulasjoner som gikk rett vest. Jeg og Sveinung, kjøpte litt PDR, mens selskapet var midt i en rettsak. Vi spekulerte i at selskapet ville vinne rettsaken, uten egentlig å vite noe om hva det egentlig gjaldt. Selskapet tapte, og aksjen halverte seg i løpet av et par dager.

Det var ikke så deilig.

Men grepet av en smule kjedsomhet, og kanskje en smule romantikk etter å ha lest Reminiscences of a Stock Operater enda en gang, bestemte jeg meg idag for å kjøpe meg litt GGS aksjer. Jeg har fulgt selskapet en stund. Blystad og Spetalen kjøpte seg inn der for tid tilbake, omstrukturerte alt sammen, og for første gang på lenge, leverte det et positivt årsresultat. I løpet av kort tid ble det gamle seismikkselskapet, som spratt opp og ned som en jojo på børsen, omdannet til et riggselskap med langtidskontrakter med tunge og stabile aktører som Shell.

Det er interessant.


GGS har i det siste, på tross av gode meldinger stupt på børsen. Så hvorfor kjøpe nå? Vel, for min del dreier dette seg om en langtidsinvestering. Jeg ser for meg en tidsramme på 3-5 måneder. Jeg kjøpte ikke SAS-NOK på 25 kroner, og vil ikke ha denne på skulderen også. Dessuten venter jeg på Januar-rallyet. Jeg skal ha en stop-loss med en 15% margin. Noe som betyr at hvis aksjen synker med 15% eller mer, så selger jeg meg ut. Jeg vet godt at noen av mine venner i London og Norge, vil rynke på nesen og spørre om hvorfor jeg ikke kjøpte Seadrill isteden, men svaret er at jeg liker å spille ball på den andre banehalvdel.

1 comment:

Maria Amelie said...

Når du begynner å bruke ord og navn på selskaper i bloggen din som jeg ikke kan så godt, da tenker jeg at vi har kanskje lært litt forskjellige ting på skolen allikevel:-P