Friday, 14 November 2008

November snegler seg avgårde, London.

I dag rablet solen tidlig på vinduskarmen min. Det var nesten som om jeg måtte hoppe opp av sengen og løpe mot dusjen. Vakkert vær gir energi til å dra til skolen og skrible mine oppgaver ferdig, levere dem tidlig og briljere. En av mine romkamerater kunne ikke forstå hvorfor jeg alltid er så hyper om morgenen. -"I am definitely not a morning person," kunne hun konstantere mens hun med sitt trøtte ansikt slurpet i seg kaffe ved kjøkkenbordet. Jajaja, jeg løp mot tuben. Tuben i London er et eventyr i seg selv. Hver dag, eller hver gang du tar tuben, byttes alle menneskene ut. Du tar faktisk aldri tuben med de samme menneskene, noengang, føles det ut som - eller så legger du ikke merke til det. Tuben er en fascinerende plass. En plass der man kan kikke på interessante mennesker, smile til søte kvinner, eller rett og slett drømme deg vekk.


Bam! Så har jeg levert inn International Negotiation og nå venter et par andre innleveringer. Finanskrisen har lagt seg som en tåke av depresjon over denne byen her. I løpet av de neste månedene skal hele 120 000 arbeidsplasser kuttes. Det er 20% sannsynlighet for deflasjon i landet, noe som er krise. En annen ting er at Sterling har falt kraftig mot dollaren de siste ukene - og det har affektert GBPNOK positivt. Bare se på grafen. I løpet av en måned falt Sterling fra 11,78 til nåværende 10,25. Positivt for meg og min Norske valuta her på øya, men absolutt negativt for britene som løper rundt og bekymrer seg for sparepengene sine. Jeg var på enda en konferanse et par dager siden da en foredragsholder kunne konstantere:

- "This is only the tip of the iceberg, soon all the short-term risk loans given to small and mid-cap companies will defer."

Barclays Bank har hentet inn 6.5 billion pounds, altså rundt 70 milliarder norske kroner fra midtøsten for å kunne overleve krisen. Investorer fra midtøsten og utviklingsland kjøper og kjøper i vesten. Neste måned faller lånefristene for flere selskaper.

Det er en interessant tid og jeg følger godt med når jeg prokrastinerer mens jeg leser til mine uhyre spennende eksamener.


1 comment:

Maria Amelie said...

Og opplyser dine ikke-øko-kyndige venner om viktige ting som skjer i verden, mens jeg selv er stuck med vindrakf-innovasjon-hjemme-eksamen:-)